top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLinda

SOBOTA 21. BŘEZEN, 2020

Aktualizováno: 7. 4. 2020



Je první jarní den. Tudíž se logicky oproti včerejšku ochladilo o 15 stupňů a v 5 ráno sněží. Je to slast zavrtat se do peřiny a přitisknout se.. Na mě působí teplá kůže jako kombinace stilnoxu a odvaru z makovic. Ráno najdu zprávu od M. Jezdíme spolu a s našimi holčičkami do Varů na festival (za 3 roky jsme viděly 3,5 filmu) a začínáme tušit, že letošní mise je v ohrožení. M. se dvakrát za sebou zdálo, že jsem počtvrté těhotná a ptá se, co a jak. Snad nejsem, i když přísahat na to teda nemůžu. Nelze ovšem popřít, že tak začínám vypadat. A dost. Za každou sladkost, kousek čokolády, ždibec zmrzliny i bezlepkovou sušenku 10 kliků a 15 dřepů s okamžitou platností!


Musím do city pro potraviny a léky. Ze zvyku vytáhnu kosmetickou taštičku a začnu se líčit. Nikdy se s tím moc nemažu, pudr, tvářenka, řasenka, rtěnka a hotovo. Je to sice rychlovka, ale rozdíl je zásadní. Rouška od šwestky sedí dokonale. Ale když si narazím kulicha, dojde mi, že jsem si nátěr mohla odpustit, koukají mi jen oči. A pak že se v Evropě arabská móda nechytí. Má to samozřejmě svoje výhody: zásadní snížení spotřeby dekorativní kosmetiky, ladění rtěnky s outfitem je ztráta času, teoreticky nevadí konzumace česnečky, a když si nááááhodou zapomenete vyčistit zuby, taky se nic nestane. (Samozřejmě hraje roli i doporučovaný odstup minimálně 1 metr). A hůř se odhaduje věk. V obchodě po mně pokukuje o dost mladší fešák, kdybych sundala roušku, určitě by si o mě neopřel ani kolo. Na druhou stranu identifikace chodců vyžaduje zvýšenou ostražitost a zbystření smyslů. Takže radši všechny zdravím uctivě „dobrý den“. Postarší pán se přiblíží na nepřípustnou vzdálenost: „Co blbneš?“ – „Jé, to jsi ty, promiň..“ Spolužák ze základky. Copak mu můžu říct, že podle šourání, pupáska a řídnoucího tupé jsem ho považovala za jeho otce?


Nataša se chystá péct obrácený koláč. Ne že bych jí nevěřila, ale mě trvalo dost dlouho, než jsem ho dotáhla k dokonalosti. Volí hruškovou variantu. Zdá se mi, že tam má málo hrušek, ale na moje rady srdečně kašle. Ke kávě se podává ten nejluxusnější, dokonale propečený a bezchybně vyklopený koláč. Jestli nám stav nouze bude takhle pokračovat, jsme z nejhoršího venku.


V 5 s hrůzou zjistím, že jsem dneska ještě nic neuklidila. Zachrání mě Mont Blanc prádla na sušičce, vyžehlím pro jistotu i hadry na podlahu. Musím končit. Čeká mě minimálně 120 kliků a 180 dřepů.


10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page